جستجو
Close this search box.
لوگو وودن اصلی
جستجو
Close this search box.

کتابخانه چیست و چه فایده ای دارد؟ + تاریخچه اولین کتاب ها

 کتابخانه از دیر باز تا به امروز در جامعه مدرن ما وجود داشته و خواهد داشت. از زمان سومریان، هخامنشیان تا زمان حمله اعراب و مغول ها که کتابخانه ها را آتش زدند، کتابخانه ها وجود داشتند. کتابخانه ها مرجعی برای نگهداری داده و اطلاعات است که امروزه در حوزه های گوناگونی مانند دکوراسیون نیز وارد شده است. در این مقاله از مجله وودن مگ قصد داریم به شما به صورت کامل و خلاصه شده، درباره این که اصلا کتابخانه چیست؟ تاریخچه کتابخانه، و فواید کتابخانه بپردازیم. با ما همراه باشید.

کتابخانه خانگی (وودن مگ)

کتابخانه خانگی (وودن مگ)

کتابخانه چیست؟

به عبارت ساده کتابخانه به فضایی گفته میشود که مجموعه ای از کتاب ها در آن قرار دارد. در زبان پارسی به کتابخانه (نسک خانه، نسک‌ کده) نیز گفته میشود. کتابخانه معمولا توسط اشخاص، ارگان ها، و نهاد ها اداره می شوند، که برای بدست آوردن اطلاعات به آن ها مراجعه میکنند. در ادامه به جزئیات بیشتری نیز می پردازیم. کتابخانه ها گونه های متفاوتی دارد که در ادامه آن ها را معرفی میکنیم.

  • کتابخانه کودکان
  • کتابخانه مرجع
  • کتابخانه‌ های دانشگاه
  • کتابخانه تخصصی علمی
  • کتابخانه تحقیقاتی
  • کتابخانه خانگی
  • کتابخانه مدارس
  • کتابخانه ملی
  • کتابخانه عمومی
  • کتابخانه دیجیتال

الهام گرفته شده از: ویکی پدیا

تاریخچه کتابخانه (وودن مگ)

تاریخچه کتابخانه

همانطور که گفته شد کتابخانه ها از دیر باز کنار ما بودند، از زمانی که خط ابداع شد، اولین سنگ نوشته هایی مانند (منشور کوروش) ساخته شدند؛ سپس بشر به فکر ساخت کتاب افتاد، در این زمان از پوست ها برای نوشتن و خواندن استفاده میکردند. اولین کتاب ها در زمان امپراطوری سومری ها کشف شدند، کتاب هایی با قدمت 2700 سال قبل از میلاد مسیح (حدود 4700 سال پیش) پیدا شدند، که با خط میخی نوشته شده بودند. در آن زمان برای نوشتن یک متن اول این متن ها را بر روی عاج فیل و یا گل های نرم مانند گل رس می کشیدند، سپس اقدام به پختن آن میکردند تا سفت شوند (دقت کنید ظروف سفالی هم به همین شکل ساخته میشود) با طی کردن این مراحل می توانستند یک لوحه کتاب بنویسند. و آن ها را در قصر و امپراطوری خود به عنوان نمادی از تمدن و پیشرفت خود نگه می داشتند. بدین شکل اولین کتابخانه ها شکل گرفتند.

کتابخانه چه فایده ای دارد؟

کتابخانه‌ ها به عنوان مراکز دانش و اطلاعات، از دیرباز تا کنون نقش بسزایی در جوامع بشری ایفا کرده‌ اند. آن‌ ها نه تنها محلی برای نگهداری و ارائه کتاب‌ ها و منابع اطلاعاتی هستند، بلکه به عنوان مکانی برای آموزش، پژوهش و تبادل فرهنگ و ایده‌ ها نیز شناخته می‌ شوند.

  1. دسترسی به اطلاعات
    کتابخانه‌ ها به عنوان منابع اصلی اطلاعات از قدیم تا کنون، دسترسی به دانش و اطلاعات را برای عموم مردم فراهم می‌ کنند. کتابخانه ها شامل مجموعه‌ ای از کتاب‌ ها، مقالات، مجلات هستند، که به افراد کمک میکند تا به راحتی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. مخصوصا برای دانشجو ها و پژوهشگران.
  2. ترویج فرهنگ مطالعه
    تسک خانه یکی از مراکزی است که میتواند سبب ترویج فرهنگ مطالعه در کشور عزیزمان ایران شود. که این برنامه‌ ها می‌ توانند شامل نشست‌ های کتاب‌ خوانی، اتاق های نویسندگی و نمایشگاه‌ های کتاب، مشاعره و شعرخوانی باشند که به افزایش علاقه‌ مندی به کتاب و مطالعه کمک می‌ کنند. این فعالیت‌ ها به ویژه برای کودکان و نوجوانان اهمیت دارد، زیرا آن‌ ها را با دنیای کتاب‌ ها آشنا می‌ کند و عادت به مطالعه را در آن‌ ها از ریشه نهادینه می‌ سازد. تا این نسل جدید، حداقل مانند ما از درس و مدرسه و کتابخانه فراری نشوند.
  3. حمایت از پژوهش و تحقیق
    کتابخانه‌ ها به عنوان مراکز پژوهشی، خدمات متنوعی به محققان و دانشجویان ارائه می‌ دهند. این خدمات شامل دسترسی به پایگاه‌ های داده علمی، مشاوره در زمینه جستجوی منابع و کمک به نگارش مقالات علمی است. همچنین، کتابخانه‌ ها معمولاً دارای منابع تخصصی در زمینه‌ های مختلف هستند که می‌ تواند به کیفیت پژوهش‌ ها کمک فراوانی کند.
    فضایی برای یادگیری و آموزش
  4. کتابخانه‌ ها به عنوان مکان‌ هایی برای یادگیری و آموزش، فضایی مناسب برای برگزاری کلاس‌ ها، دوره‌ های آموزشی فراهم می‌ کنند. (البته که در حال حاضر مخصوصا بعد از زمان کرونا همه چی به صورت مجازی شده است) این فعالیت‌ ها به افراد کمک می‌ کند تا مهارت‌ های جدیدی را یاد بگیرند و دانش خود را در زمینه‌ های مختلف گسترش دهند. به ویژه در عصر دیجیتال “من به عنوان نویسنده: البته اگر بخواهیم هوش مصنوعی را فاکتور بگیریم” کتابخانه‌ ها می‌ توانند به آموزش مهارت‌ های فناوری اطلاعات و رسانه‌ ای نیز بپردازند.
  5. ارتقاء ارتباطات اجتماعی
    کتابخانه‌ ها به عنوان نقاط تجمع اجتماعی، فضایی برای تبادل ایده‌ ها و تجربیات فراهم می‌ کنند. افراد می‌ توانند در کتابخانه‌ ها با یکدیگر ملاقات کنند و دوستانی پیدا کنند، در بحث‌ ها شرکت کنند و از تجربیات یکدیگر بهره‌مند شوند. این ارتباطات اجتماعی می‌ تواند به تقویت جامعه و ایجاد حس همبستگی کمک کند. همچنین سبب افزایش سطح فرهنگی مردم عزیزمان شود.

 

خلاصه مطلب

در این مقاله آموختیم به بخشی از افتخارات تاریخمان اشاره کردیم، انواع و گونه های مختلف کتابخانه ها را به شما معرفی کردیم، همچنین تاریخچه اولین کتابخانه ها و کتاب ها را به شما بازگو کردیم، و این که فوایدی از داشتن یک کتابخانه گفتیم که نباید به سادگی از کنار آن گذر کنیم. اما اگر قصد دارید یک کتابخانه تهیه کنید اما نمی دانید باید از کجا شروع کنید؟! پیشنهاد ما به شما مجموعه گامی نو با سال ها تجربه در تولید انواع مصنوعات چوبی همانند کتابخانه است، جایی که با تنوع گسترده اش با هر سلیقه ای که داشته باشید، میتوانید کتابخانه مورد علاقه خود را پیدا کنید، با متریال درجه یک اش.

عضویت در خبرنامه